Ben je even van huis en wil je toch bereikbaar zijn? De telefoon doorschakelen naar mobiel is in dat geval de oplossing! Op het moment dat iemand naar je vaste nummer belt, wordt deze doorgeschakeld naar je mobiele nummer. Zo blijf je toch bereikbaar, ook als er niemand thuis is. Het doorschakelen van de vaste lijn naar je 06 kan zowel tijdens vakanties als op dagen waarbij er sprake is van korte afwezigheid handig zijn.

Doorschakelen met toetscombinatie
De vaste lijn doorschakelen kan bij de meeste providers met een toetscombinatie. Zo begin je bij KPN met de toetscombinatie *21#. Daarna toets je het 06 nummer in en sluit je af met een hekje. Op het moment dat je dit doet is de doorschakeling actief. De toetscombinatie die je moet gebruiken kan per provider weer anders zijn. Wil je weten welke doorschakeling je voor je eigen provider moet gebruiken? Kijk dan op de website van je provider of neem telefonisch contact op met de helpdesk. Zo weet je zeker dat je de juiste toetscombinatie gebruikt.

Doorschakelen via internet
Doorschakelen met toetsen op je vaste lijn is een optie, maar je ziet steeds vaker dat providers ook online doorschakelen aanbieden. Hoe werkt dit precies? Je logt in op een online portal. Vaak kun je hier persoonlijke gegevens inzien en facturen opvragen. Soms is het dus ook mogelijk om een doorschakeling te doen via zo’n portal. Het voordeel van doorschakelen via internet is dat je de doorschakeling er altijd weer af kunt halen, ook als je nog niet thuis bent. Zolang er internet is kun je inloggen op de portal en de doorschakeling deactiveren. Als er sprake is van een doorschakeling met toetscombinatie moet je fysiek weer thuis zijn om de doorschakeling te kunnen deactiveren.

Extra kosten bij doorschakeling
Houd er wel rekening mee dat er extra kosten in rekening gebracht kunnen worden als je een doorschakeling maakt. Op het moment dat de lijn daadwerkelijk doorgeschakeld wordt ben je als het ware van de vaste lijn naar een 06-nummer aan het bellen. Heb je een onbeperkt bellen abonnement op de vaste lijn, dan is doorschakelen meestal gratis. In andere gevallen betaal je meestal een bedrag per minuut. Wil je weten wat de exacte kosten zijn bij een doorschakelgesprek? Neem contact op met je provider om hier inzicht in te krijgen.