Vaste telefoon doorschakelen
De vaste telefoon doorschakelen is gelukkig niet zo moeilijk. De manier van doorschakelen kan echter wel per provider verschillen. Op onze website kun je de doorschakel methodes vinden van de belangrijkste Nederlandse providers. Door je provider te kiezen kun je lezen welke handelingen je moet uitvoeren om de vaste telefoon door te schakelen.

Binnen één minuut
Een doorschakeling van je vaste toestel is meestal binnen één minuut geregeld. Bijna alle providers werken met een doorschakeling die op het toestel zelf ingesteld moet worden. Je draait dan een bepaald nummer in combinatie met een * of een #.

Sommige providers bieden ook de mogelijkheid om de doorschakeling online in te stellen. Je logt dan in op een persoonlijke omgeving, in deze omgeving heb je vervolgens de mogelijkheid om de doorschakeling te activeren en te deactiveren. Wat is nou het voordeel van zo’n online omgeving? Het grootste voordeel is dat je niet bij je telefoon toestel hoeft te zitten om de doorschakel instellingen aan te passen. Je kunt de doorschakeling ook op je vakantie adres instellen. Stel dat je op vakantie gaat en je bent vergeten de doorschakeling te maken op je toestel, dan is dat geen enkel probleem als je ook de mogelijkheid hebt om online door te schakelen. Even via internet naar de website van je provider surfen, inloggen op je persoonlijke omgeving en de doorschakeling instellen. Binnen 5 minuten heb je de doorschakeling online ingesteld. Helaas bieden niet alle providers deze mogelijkheid.

Vaste telefoon doorschakelen naar mobiel
De vaste telefoon doorschakelen naar mobiel is meestal binnen een minuut gebeurd. Als je eenmaal weet hoe de doorschakeling gemaakt moet worden is dat erg handig. Bij een volgende keer dat je wilt doorschakelen weet je precies welke handelingen je moet uitvoeren. Je zult zien dat je bij elke provider een doorschakeling kunt maken door te kiezen voor een bepaalde combinatie, vaak is dat *21<telefoonnummer>#. Het maken van een doorschakeling is dus heel eenvoudig, het is zo ingesteld.

Alles doorschakelen
Om alle inkomende gesprekken door te schakelen op uw vaste telefoon kunt u onderstaande stappen volgen.

  1. Druk *21* in.
  2. Vervolgens geeft u het telefoonnummer in van het toestel waarnaar u door wilt schakelen.
  3. Na het telefoonnummer sluit u af met een #.
  4. Afhankelijk van uw provider hoort u nu een geluid dat het is voltooid.

Om de doorschakeling weer ongedaan te maken kunt u #21# indrukken, de doorschakeling is nu weer ongedaan gemaakt.